fbpx

REPARAREA PORȚIUNILOR GOALE

Daca nu ati udat corespunzator gazonul din diferite motive pe perioada caniculara, sau daca ati „ars” vreo zona a gazonului din pricina faptului ca ati scapat ingrasamant prea mult intr-o anumita portiune de gazon, va trebui sa reparati acea zona inainte de a perimte buruienilor sa germineze si sa se bucure de acea zona.
Astfel va trebui sa pregatiti acea portiune de sol corespunzator si sa o suprainsamantati. Incepeti cu saparea solului doar pe portiunea afectata, faramitand pamantul pana la o grosime de 2-4cm, cu mare grija, astfel incat sa nu afectati si restul gazonului din jur care este in regula.

Sfaramati eventualii bulgari cu o sapa mica si nivelati pamantul cu o grebla daca zona afectata este suficient de mare. Compactati pamantul cu un tavalug daca zona e mai mare sau daca portiunea este mica, calcati-o usor pt a ajusta solul pana la nivelul real al acestuia.

Apoi imprastiati semintede gazon din belsug, cu mana sau cu masina de imprastiere daca este cazul. Tasati din nou cu tavalugul sau calcati din nou zona pentru a ajuta semintele sa se lipeasca de sol.

Ideal este sa aruncati peste seminte si o pulbere usoara de pamant pt a le acoperi cu 1-2mm de sol si a nu le permite sa fie mutate de vant sau vreo ploaie. Mentineti semintele mereu umede si tundeti prima data cand iarba ajunge la o inaltime de 10 cm apoi usor usor o s-o tundeti impreuna cu restul gozonului care nu a fost afectat. Zona reparata se va uniformiza cu restul gazonului daca urmati pasii de mai sus pas cu pas.

TOP